Vuokrasopimusehdot ver. 1.9.2023

 1. Vuokra-aika alkaa sopimuksen allekirjoituspäivänä. Minimi vuokra-aika on 6kk, joka lasketaan täysistä kalenterikuukausista. Tämän jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena ilman erillisiä toimenpiteitä.
 2. Vuokravakuus on 1kk vuokra. Vuokravakuus kuittaa irtisanomisajan vuokran. Vuokravakuutta ei palauteta rahana.
 3. Irtisanomisaika on 1kk. Irtisanomisaika voidaan käynnistää milloin tahansa minimiajan täyttymisen jälkeen. Kun irtisanomisaika on käynnistetty, voi seuraava vuokralainen jo tehdä sopimuksen huoneeseen alkavaksi heti irtisanomisajan jälkeen.
 4. Vuokrasopimuksen päättyessä vuokralainen luovuttaa tilan viimeistään irtisanomisajan viimeiseen päivään mennessä, tyhjänä, imuroituna ja siinä kunnossa, missä se vuokrasopimuksen alkaessa oli. Vuokralainen on vastuussa kustannuksista, jos tilan luovutus viivästyy. 
 5. Jos huone jätetään siihen kuntoon, että se vaatii tyhjennystä, korjausta tai siivousta, suoritetaan toimenpiteet vuokranantajan toimesta ja ne laskutetaan vuokralaiselta. Lisätietoa haven.fi/loppusiivous
 6. Mikäli vuokralainen haluaa irtisanoa sopimuksen ennen minimivuokra-ajan täyttymistä, tulee vuokralaisen sopia siitä erikseen vuokranantajan kanssa. Tällöin jäljellä olevasta minimivuokra-ajan ja irtisanomisajan yhteenlasketusta ajasta laskutetaan puolet tilan luovutuspäivästä alkaen ja vuokravakuus jää vuokranantajalle sopimussakkona.
 7. Vuokralaiselle toimitetaan yksilöidyt ovikoodit. Vuokralainen on vastuussa kaikista käyttäjistä, jotka käyttävät kyseisiä koodeja. Jos koodit päätyvät vääriin käsiin, on siitä ilmoitettava viipymättä vuokranantajalle, jotta koodit voidaan vaihtaa. Koodien vaihdosta veloitetaan koodinvaihtomaksu.
 8. Vuokra suoritetaan kuukausittain maksamalla sähköpostiin saapuva lasku viitenumeroa käyttäen.
 9. Vuokraan tehdään vuodenvaihteessa indeksitarkistus.
 10. Vuokran viivästyessä on vuokranantajalla oikeus periä viivästyskorkoa erääntyneelle saatavalle.
 11. Vuokranantajalla on oikeus tarkistaa ja päivittää vuokrahintaa, jos kustannukset muuttuvat merkittävästi.
 12. Jos vuokran maksu myöhästyy enemmän kuin 1kk, on vuokranantajalla oikeus ottaa huone takaisin omaan hallintaansa ja lukita se. Lukituksen yhteydessä vuokralaiselta veloitetaan palvelunsulkumaksu. Lukituksen aikana huoneesta ei ole mahdollista hakea irtaimistoa ja vuokralainen hyväksyy tämän menettelyn hyvässä yhteisymmärryksessä.
 13. Lukitustilanteessa vuokralaisella on mahdollisuus maksaa erääntyneet maksut ja saada tila ja irtaimisto takaisin käyttöönsä. Jos rästimaksuja ei suoriteta kohtuullisessa ajassa, irtaimisto hävitetään ja tila vapautetaan vuokrattavaksi seuraavalle. Vuokralaiselta veloitetaan irtaimiston hävityksestä aiheutuneet kustannukset. Tämän jälkeen saatava siirretään oikeudelliseen perintään.
 14. Vuokrahintaan sisältyy vesi ja vuokranantajan määrittämä kohtuullinen sähkön käyttö. 
 15. Vuokrahintaan eivät sisälly korjaukset, puhdistukset, siivous, eivätkä vakuutukset.
 16. Vuokralainen vastaa oman irtaimistonsa vakuuttamisesta ja vakuutusmaksuista. Vakuutuksen ottaminen on vuokralaiselle vapaaehtoista. Vuokranantaja ei ole velvollinen vastaamaan vuokralaisen omaisuudesta missään tilanteessa.
 17. Vuokralaisen tulee ilmoittaa yhteystietojen muutoksesta vuokranantajalle.
 18. Vahingon havaitessaan vuokralaisen tulee ilmoittaa vuokranantajalle vahingoista heti, jotta korjaustyöt saadaan mahdollisimman nopeasti käyntiin. Vuokralainen vastaa vain itsensä tai oman porukan aiheuttamistaan vahingosta. Jonkun toisen vuokralaisen aiheuttamat vahingot jäävät vuokranantajan selvitettäväksi.
 19. Vuokralaisen tulee käyttää tiloja asiallisesti ja vastuullisesti. 
 20. Suojaa pinnat liialliselta kulumiselta. Suurimpaan osaan huoneista on asennettu akustiikkamatto. Akustiikkamatto kestää hyvin normaalia käyttöä. Työpisteen ja rumpujen alla on aina käytettävä erillistä mattoa, joka suojaa akustiikkamattoa kulumiselta. Rumpusetti ja liikuteltavan tuolin jalat/pyörät aiheuttavat akustiikkamattoon nopeasti vaurioita, jotka eivät kuulu normaalin kulumisen piiriin. Jos matossa havaitaan poikkeuksellista kulumista, matto vaihdetaan vuokranantajan toimesta ja vuokralainen vasta kustannuksista.
 21. Mikäli huoneessa on jotain muuta, enemmän kuin normaalista kulumisesta johtuvia vaurioita, suoritetaan korjaustyöt vuokranantajan toimesta ja vuokralainen vasta kustannuksista.
 22. Vuokralainen ei saa suorittaa minkäänlaisia korjaus tai muutostöitä. 
 23. Huoneen seinäakustiikkapaneeleihin voi kiinnittää sisustuksellisia asioita nuppineuloilla. Huoneen muihin pintoihin ei saa kiinnittää mitään. Ruuvien, naulojen, teippien, tarrojen ja sinitarran käyttö on kiellettyä. Oveen ei saa kiinnittää mitään sisä- eikä ulkopuolelle.
 24. Yleisistä tiloista löytyy mainosnäytöt. Voit lähettää ilmoituksesi mainosnäytöille osoitteessa haven.fi/infotv. Paperisia julisteita, ilmoituksia tai mainoksia ei saa kiinnittää mihinkään.
 25. Vuokranantajalla on oikeus tarkastaa huone vuokrakauden aikana erikseen ilmoittamatta.
 26. Vuokranantajalla on oikeus purkaa sopimus välittömästi ja ottaa tilat haltuunsa, jos vuokralainen rikkoo sopimuksen ehtoja. Tällöin vuokranantaja pidättää vuokravakuuden.
 27. Tilat ovat tarkoitettu vain varastointi- ja harrastekäyttöön. Tilaa ei saa käyttää asuntona, yöpymiseen eikä kokoontumiseen.
 28. Tupakointi sisätiloissa on kiellettyä.
 29. Alkoholin nauttiminen pihassa ja yleisissä tiloissa on kiellettyä.
 30. Ulkopuolisten oleskelu tiloissa on kielletty.
 31. Vuokralainen vastaa oman huoneen paloturvallisuudesta. Paloturvallisuuteen kuuluu lämmityslaitteesta ja sähkölaitteista huolehtiminen. Vuokralainen vastaa siitä, että sähkölaitteet ovat hyväkuntoisia, ehjiä, turvallisia, oikein kytketty ja niitä ei jätetä käyntiin valvomatta. Vuokralainen pitää huolta, että lämmityslaitteen läheisyydessä ei ole mitään tavaraa. Vialliset ja vaaralliset laitteet tulee vuokralaisen toimesta hävittää heti. Mikäli paloturvallisuutta laiminlyödään, vuokranantajalla on oikeus siirtää tavaroita tai hävittää vaaralliset laitteet välittömästi. Hävittämisestä aiheutuvat kustannukset laskutetaan vuokralaiselta.
 32. Vuokralaisen on huolehdittava pääovien huolellisesta sulkemisesta. Ulko-ovea ei tule jättää auki. Tavaroita siirtäessä on huomioitava, ettei ovet olisi liian kauan auki. On tärkeää, ettei päästä liiallisesti talvella kylmää tai kesällä kuumaa ilmaa sisään. Vuokralainen on vastuussa kaikista henkilöistä, jotka tulevat sisälle samalla ovenavauksella.
 33. Tavaroiden säilyttäminen käytävillä ja muualla kuin omassa tilassa on kielletty.
 34. Jos vuokralainen jättää tavaraa tai roskia käytäviin tai pihalle ja ne joudutaan siivoamaan vuokranantajan toimesta, siivous ja hävitys laskutetaan vuokralaiselta.
 35. Vuokrasopimusehtojen päivityksistä ilmoitetaan sähköpostitse.
 36. Toimitaan asiallisesti, käytetään maalaisjärkeä ja pidetään yllä hyvä meininki. Sillä pääsee jo pitkälle!